luni, 19 aprilie 2010

Regulamentul Concursului de Traduceri “Corneliu M. Popescu” Ediţia a VIII-a, Vaslui, 15 mai 2010

Regulamentul Concursului de Traduceri “Corneliu M. Popescu”
Ediţia a VIII-a, Vaslui, 15 mai 2010

 Pe data de 15 mai 2010, începând cu ora 9 a.m., se va desfăşura, la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Concursul de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, ediţia a VIII-a.

 
Ediţia 2010 a Concursului este susţinută de Inspectoratul Scolar Judeţean Vaslui, Asociaţia OLYFRAN, Trustul http://www.vaslui-online.info  si Liceul Teoretic "Mihail Kogãlniceanu". Organizatorul principal, Asociatia Culturalã Europea, lanseazã pe aceastã cale profesorilor de limbi moderne şi liceenilor din clasele IX-XII, cât si elevilor de clasa a a VII-a – a VIII-a din ţară, invitaţia de a participa, pe data de 15 mai 2010, la una din sectiunile francezã (juniori/seniori), englezã (juniori/seniori), spaniolã (juniori/seniori) ale concursului.

 
Listele de participanţi se vor trimite, online, la adresa multimedialmk@gmail.com sau la numărul de fax 0335401045. Se vor menţiona numele elevilor participanţi, clasa, secţiunea din concurs si numele profesorului/profesorilor. De asemenea, listele pot fi publicate pe site-ul http://www.translationscontest.blogspot.com . Listele trebuie să cuprindă următoarele date: instituţia de învăţămînt, numele şi prenumele elevului, numele şi prenumele profesorului. 

ATENTIE: DATA LIMITA A INSCRIERILOR ESTE 10 MAI 2010!

 
La ediţia 2010, la fiecare din secţiunile şi categoriile concursului, va exista doar o probă scrisă de traducere literară din limba română în limba străină şi din limba străină în limba română. Textele vor fi în proză, cu un grad sporit de dificultate.

 Se vor acorda premii dar, anul acesta, ţinînd cont de lipsa susţinerii financiare şi de neperceperea vreunei taxe de participare, nu putem preciza dacă acestea vor fi şi în bani, şi în cărţi valoroase, ca la ediţiile precedente.

 Elevii participanţi vor fi invitaţi, în intervalul dintre proba scrisă şi festivitatea de premiere, la o vizită ghidată în Vaslui, fiind însoţiţi de elevii din comitetul de organizare.

 Informaţii actualizate se găsesc pe site-ul concursului
http://www.translationscontest.blogspot.com. De asemenea, puteţi obţine detalii legate de Concurs de la organizatorul principal, prof Alexandru Mîţă – telefon mobil 0745263446 sau prof Mihaela Liteanu – telefon mobil 0745065719.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna.As vrea sa stiu daca imi poti da un exemplu de traducere engleza pentru clasa a11a.Multumesc.

Alexandru MITA spunea...

Pe acest site se gasesc subiectele din anii trecuti. Spor la treaba!