duminică, 8 mai 2016

Instrucţiuni de accesare a Sistemului de Management al Invăţării (LMS) în care se va desfăşura proba online la limbile engleză, franceză sau spaniolă din Concursul Naţional de Traduceri “Corneliu M. Popescu” – ediţia a 13-a, 28 mai 2016

   Vă prezentăm paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru accesarea LMS, în vederea participării la proba experimentală online, care se va desfăşura pe 28 mai 2016, începând cu ora 12:00. Aceasta este o probă neobligatorie a concursului, dar la care v-aţi înscris şi vă felicităm pentru curaj. Aceste instrucţiuni vin să completeze Regulamentul comunicat iniţial, fără însă a-i schimba prevederile.

1) LMS (produs intelectual al Parteneriatului Strategic Erasmus+ KA2 “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”) este disponibil la adresa:


2) Vă veţi loga cu numele de utilizator şi parola care v-au fost comunicate de administratorul sitemului, printr-un email expediat în această perioadă, pe adresa de email cu care v-aţi înscris. S-au creat două serii de conturi, una din înregistrările elevilor şi profesorilor până pe 2 mai 2016, cealaltă – cu înregistrările de până pe 7 mai. Conturile din seria a doua vor fi activate luni, 9 mai 2018, orele 21:00. Seria a treia va fi perfectată după ultima zi de înscrieri.

3) In general, algoritmul de alcătuire a contului este următorul: numele de utilizator = numele de utilizator din adresa de mail cu care v-aţi înregistrat. Parola iniţială este unul din prenumele voastre şi cifra 1, scrise cu litere mici şi fără spaţii. Vă sfătuim să vă notaţi cu atenţie noua parolă, dacă doriţii să vă schimbaţi parola iniţială!
ATENTIE! Dacă numele din adresa de email cu care v-aţi înregistrat includea una sau mai multe cratime, acestea au fost înlocuite cu punct, în noul nume de utilizator generat.

4) După accesarea LMS cu userul şi parola create, identificaţi spaţiul Concursului, la secţiunea la care v-aţi înscris (engleză, franceză sau spaniolă online). Acest lucru se poate face prin derularea listei principale de cursuri din centrul paginii de deschidere ori prin accesarea Catalogului de cursuri (Course Catalogue) din meniul din stânga, jos, în care aveţi şi un motor de căutare, prin intermediul căruia, introducând termenul “popescu”, veţi obţine cele trei spaţii create pentru concurs – ediţia 2016.

5) Intrând în spaţiul dedicat secţiunii din concurs în care v-aţi înscris, veţi observa meniul personalizat în limba respectivă (engleză, franceză sau spaniolă). Proba de concurs se află în meniul Learning Path (engleză) / Lecciones (spaniolă) / Parcours (franceză), uşor de recunoscut după iconul cu mai multe cărticele suprapuse.

6) După ce intraţi în acest meniu, veţi alege categoria la care v-aţi înscris (Juniori 1-2 sau 3 ori Seniori) pentru a rezolva exerciţiile propuse din testul aferent categoriei.

7) La proba online, exerciţiile sunt de următoarele tipuri : adevărat/fals, întrebări cu mai multe variante corecte de răspuns, completare de spaţii (cu răspuns sugerat sau nu) şi itemi de asociere.  Fiecare din aceste tipuri poate conţine distractori.

8) In timpul concursului, testul se poate parcurge de două ori (am luat în considerare posibile incidente tehnice). Asiguraţi-vă de calitatea conexiunii, testele nefinalizate nefiind luare în considerare. Logaţi-vă cu cel puţin 10 minute înaintea probei, în LMS, pentru a vă asigura de buna funcţionare a acestuia! Atenţie! Proba online e contracronometru, după expirarea timpului, nu mai puteţi parcurge sau finaliza testul!

9) Pentru a primi Certificatul de participare personalizat online, va trebui, în mod obligatoriu, pe lângă parcurgerea testului propriu-zis, să completaţi şi formularul de feedback, din acelaşi Learning Path/Parcours/Lecciones în care vă aflaţi pentru a susţine proba de concurs.

10) Cum vă extrageţi Certificatul de participare personalizat? După terminarea probei (cu durata de maximum o oră), accesaţi iconul Assesmements (engleză)/ Cahier de notes (franceză)/ Evaluaciones (spaniolă), din acelaşi spaţiu de concurs în care aţi susţinut proba. Dacă aţi completat ambele elemente din Learning Path/Parcours/Lecciones – respectiv Testul şi Chestionarul de feedback, veţi găsi un buton pe care, apăsându-l, vă va fi generat Certificatul inscripţionat cu numele şi prenumele dvs. Salvaţi acest fişier în calculatorul dvs. şi printaţi-l de câte ori va fi nevoie, pentru a certifica astfel calitatea de participant la acest Concurs, activitate a Parteneriatului Strategic Erasmus+ KA2 “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues”.

11) NEOBLIGATORIU! Pentru relatarea unor chestiuni de ordin tehnic, vă recomandăm să menţineţi legătura cu administratorul LMS. Pentru aceasta, trebuie să fiţi colegi în Sistem. Sistemul are şi un pronunţat caracter social, fiind asemănător – dar nu identic – site-urilor de socializare frecventate de tineri. Pentru a deveni colegi cu Administratorul de Sistem şi pentru a putea comunica pe durata concursului, accesaţi meniul Social Network de pe bara roşie de sus, apoi – din meniul din partea stângă “Search” şi introduceţi ca termen de căutare “Alexandru”. Alegeţi apoi, din lista de utilziatori prezentată, Alexandru MITA, respectiv numele de cont al Administratorului. Inseraţi un scurt text în cererea pe care i-o expediaţi electronic, pentru a o putea trimite. După aprobare, puteţi comunica cu administratorul, activând Chat-ul inserat în partea dreaptă jos (bulina gri va deveni verde, prin apăsarea textului “Chat”). Mergând pe pagina personală a administratorului LMS (pe care aţi identificat-o anterior), apăsaţi bulina verde Chat din stânga pentru a comunica, sau lăsaţi-i un mesaj pe “Social wall”.

12) OBLIGATORIU! Fair-play (e un concurs al elevilor, nu al Google Translate, nici al profesorilor care suflă), politeţe (în exprimare şi comportament), nu trebuie să uităm că suntem la o ediţie experimentală, pe un LMS proaspăt lansat. Desigur, am eliminat toate bug-urile pe care le-am observat în cele 6 luni de construcţie, dar nu excludem că s-ar mai fi putut strecura erori de programare. Sperăm ca acestea să nu existe totuşi sau să nu apară în timpul concursului!

   Consultaţi site-ul / blog al Concursului, pagina de Facebook şi acest nou şi fantastic loc de învăţare electronică – noul LMS în care vi s-a acordat accesul liber şi nelimitat! Veţi putea vizita oricând LMS, după desfăşurarea concursului, urmărind evoluţia sa şi noile cursuri care sunt construite aici.

Mult succes!

Alexandru Mîţă
Coordonator de proiect
Fondatorul Concursului Naţional de Traduceri “Cornelu M. Popescu”


IMPORTANT!

Tutorialul video aferent acestor instrucţiuni este disponibil la adresa:



Niciun comentariu: